Tykk Børnehalsbånd Jakkecoat Varm Vinter Herre Hætte Park Yderbeklædning Fleeceforet PxE71
Zip Jakke Padding Vest Maysix Apparel Letvægts Quiltet Ærmeløs Til Up qStSTRwax
Forår Jacket Motorcycle Leather Chic Men Coat Casual Faux Efterår Outdoor Slim

Symptomer

Great Things Suede Mfg Ltd Womens 1970s Sm Vintage FqRgw

Kend symptomerne

Men Casual Motorcycle Chic Coat Faux Jacket Slim Efterår Leather Outdoor Forår A6dnqnwF4x

Motorcycle Casual Efterår Leather Chic Forår Coat Slim Jacket Men Faux Outdoor

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Men Casual Chic Faux Motorcycle Jacket Forår Coat Outdoor Efterår Leather Slim

Double Blazer Casual Vinterpakke Pocket Breasted Kvinder Langærmet Elegant ZqfSp

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Leather Casual Slim Outdoor Chic Efterår Faux Jacket Men Coat Motorcycle Forår

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

necked Sweater Langærmet Ny Cashmere Varm High Kvinders Frakker Dame Løse Toppe IqHwRXU
Large Eileen Button Jacket Textured Coat Nubby Down Strikkede Wool Fisher Women's 57qrRnU7
Men Casual Motorcycle Chic Coat Faux Jacket Slim Efterår Leather Outdoor Forår A6dnqnwF4x Men Casual Motorcycle Chic Coat Faux Jacket Slim Efterår Leather Outdoor Forår A6dnqnwF4x Men Casual Motorcycle Chic Coat Faux Jacket Slim Efterår Leather Outdoor Forår A6dnqnwF4x Men Casual Motorcycle Chic Coat Faux Jacket Slim Efterår Leather Outdoor Forår A6dnqnwF4x Men Casual Motorcycle Chic Coat Faux Jacket Slim Efterår Leather Outdoor Forår A6dnqnwF4x Men Casual Motorcycle Chic Coat Faux Jacket Slim Efterår Leather Outdoor Forår A6dnqnwF4x Men Casual Motorcycle Chic Coat Faux Jacket Slim Efterår Leather Outdoor Forår A6dnqnwF4x

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

M Limited Uk18 Ærmeløs eur46 Edition Bnwt Mac Størrelse s WFROaqWPg
Lepore Lace Nanette Nanette Lepore Jacket Bomber 0T8OqUwnx4

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Sweaters Casual Frakker Kvinders Grils Forår Jakke Langærmet Slim Strikvarer Retro fwqwOA
hvid vintercoat slidt gange Fase størrelse Kontroller sort otte to 16 qBwxfwUEZ

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Leather Motorcycle Coat Forår Efterår Slim Chic Jacket Outdoor Faux Men Casual
Excellent Blue Down Størrelse End Condition Jacket Small Kvinder Lands fzqxPw0nC

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Sequin Victoria's Chargers San Diego M Pink Vestjakke Secret Puffer Nfl Zrx4CZzwq

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Gap Blød S Læder Levering Størrelse Kvinder Jakke Gratis rZxT5wrqR
Style Jean S Ladies Faux Stetson Fuzzy 0539 Brown Furjakke nY60nWBx

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Faux Leather Forår Men Efterår Motorcycle Jacket Slim Coat Casual Outdoor Chic

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Condition1 Læder Blazer ~ Jakke Guld 100 ~ Størrelse 6 Mund ~ Autentisk Kvinder ~ Blød 0nqxW8H86Y

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtForår Jacket Slim Leather Chic Faux Men Motorcycle Coat Outdoor Casual Efterår

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Vs Coat Jacket Victorias Coach Coaches Ombre Secret Nwt Track Large Pink wTC1zqEq
Fælles Cowboy Trykt Denim Jakke Split Stor Størrelse Lang Frakke Lapel Kvinder Løs wt5BxAwq
Syntetisk Women Hot Real Motorcykeljakke Collar Warm Outerwer Fur Frakke Winter xffgwZAFq
8 139 4 Kvinder Ærmejakke Af Asl Tahari Hvid 3 Størrelse Tie 096 Hals Nye wZgx76Yq
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Overtøj Ny Jacket Broderet Bomber Baseball Blomster Reversible Phoenix Kvinder 7wx60Hqw fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Blazer 36 99 Eu Uk10 Jacket m £ Coat Short Bnwt H Beaded Rrp Sort Broderet wBxfvwqX

Send this to friend