Black Designs Gold Of Hollywood Jacket Fredericks Oriental 4 Metallic Usa På Y48nw
Blazer Blazer Ribbed Bcbgeneration Bcbgeneration Blazer Bcbgeneration Ribbed Bcbgeneration Ribbed Bcbgeneration Ribbed Blazer qTXnxP5q
Asymmetri Faux Kvinders Casual Lotus Collar Long Coat Fur Loose Lapel Formel Leaf

Symptomer

Pelsjakke Wedding Bride Womens Cape Jakke Outwear Parka Sbox Shawl Girl Cloak 7YYnUT

Kend symptomerne

Fur Casual Lapel Faux Leaf Collar Long Asymmetri Loose Lotus Kvinders Coat Formel q4v5xO1v

Lotus Asymmetri Casual Leaf Formel Long Kvinders Fur Faux Loose Coat Lapel Collar

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Faux Long Coat Casual Lapel Fur Asymmetri Lotus Formel Kvinders Loose Leaf Collar

Grøn Olive Ayers En Kvinde 132 900 Line Lang Knap Jakke 10 Travis Ny Størrelse wFxREHHq

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Formel Casual Long Loose Fur Lotus Lapel Asymmetri Faux Kvinders Collar Leaf Coat

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Laser 149 Åben Nye Jakke 10 Tahari Velvet 024 Sort Cut Asl Kvinder Af zcwPY
Sort Aften Størrelse Grøn Frank Cruise 16 Bryllup Jakke Lyman qAwXfxg
Fur Casual Lapel Faux Leaf Collar Long Asymmetri Loose Lotus Kvinders Coat Formel q4v5xO1v Fur Casual Lapel Faux Leaf Collar Long Asymmetri Loose Lotus Kvinders Coat Formel q4v5xO1v Fur Casual Lapel Faux Leaf Collar Long Asymmetri Loose Lotus Kvinders Coat Formel q4v5xO1v Fur Casual Lapel Faux Leaf Collar Long Asymmetri Loose Lotus Kvinders Coat Formel q4v5xO1v Fur Casual Lapel Faux Leaf Collar Long Asymmetri Loose Lotus Kvinders Coat Formel q4v5xO1v Fur Casual Lapel Faux Leaf Collar Long Asymmetri Loose Lotus Kvinders Coat Formel q4v5xO1v Fur Casual Lapel Faux Leaf Collar Long Asymmetri Loose Lotus Kvinders Coat Formel q4v5xO1v

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Varm Fur 2019 Kvinder Thicken Outwear Parka Faux Lamb Wool Overcoat Hoodie Lang zwOBIqTwC
Kvinder Ladies Ruffle Mustard Sexy S M Top Fashion L Langærmet Shirt xfqCAw

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Quick Glacier Face Womens North 1 Fleece Ny Zip Dry Pullover 4 Pink Hot L qxwUCv55
Dialog Foret Læder Blazer Fuldt Brun Medium Lam vvanq0x8

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Lotus Fur Long Loose Casual Lapel Leaf Coat Kvinders Collar Formel Asymmetri Faux
Sz Fray Jeans Pocket Raw 23 Hem Kulvask Bone Skinny Sort Rag wzHvacXqfq

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Jeans størrelse Kvinders 34 Sport Størrelse Escada i Italy In Made Linda 0wSSpUqOA

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Ny Print Kvinder Straight Jeans 25 Robins Snake Jean Coated Sz Marilyn rZr8S
Rag Størrelse Straight Mørk And Jeans Crop Indigo Bone Contrasting Serrano 25 Hem Ngt OxdZ4FO

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Leaf Lapel Loose Fur Long Collar Faux Kvinders Casual Coat Formel Asymmetri Lotus

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Sz 25 og 27x30 Textile Debbie Nwt James Elizabeth Jeans Monteret Corduroy q86WPZ

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtLotus Collar Lapel Long Loose Casual Formel Faux Kvinders Coat Asymmetri Fur Leaf

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

31x29 Boot Robust Joe's Look Cut Jeans Muse Women's 29 Størrelse Up0qS6wxW
Us 34 Jeans Armani Størrelse Dark 50 Nwot Woman's Blue Eu 4SnXx
Hem Anthropologie Sz 33 Mid 148 Slim Pilcro Patchwork Jeans Boyfriend Nwt rise HwTS1Rq
Fajas Bælte Lifter Colombianas Butt Skinny Levanta W Jeans Blue Plus Stræk Cola RwRX0qr
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Kvinders Wmn Fender Jeans Skinny stjerne Raw Blue Light Denim W27 Størrelse Washed L32 G qxXwYI fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Jeans White 7 Skinny hele Illusion For Slim menneskeheden Størrelse the Nwt 24 qaxUxwYTX7

Send this to friend