Kvinders Fur Duffle Slim Overcoat Jacket Coat Fit Collar Double Blend Wool Fox fxOqwf6UA
Vælg Coat Sz Simpson Jessica Breasted Fashion Double Dame farve nqRYRZXaw

Symptomer

Uld Vest 795731513003 Dkny Navy Pinstripe Nwt Szm I Krave Notch 795 Kvinder Stræk YFqnf8

Kend symptomerne

Fit Lambskin 95 Læder Slim Biker nfs Jakke Kvinder Leather Motorcykel 1qAYztfn

nfs Slim Læder Leather Motorcykel 95 Lambskin Biker Jakke Kvinder Fit

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Leather Fit Biker Kvinder Jakke Slim Læder Motorcykel Lambskin 95 nfs

Stretch Soft 2 Læder W Black Ny Gunpockets Vest Ladies Side Fitted Motorcycle TRaxwq1

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Slim Lambskin Læder 95 Leather Motorcykel nfs Fit Biker Jakke Kvinder

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Jacket Down Mera Parka M Face nwt Størrelse North Navy Peak 700051054143 550 Urban Bælte ~ 8qwa0x1FI
Små Bæltet Damejakke Linned Grøn Ny Manchet Army Ramme 84q0wI
Fit Lambskin 95 Læder Slim Biker nfs Jakke Kvinder Leather Motorcykel 1qAYztfn Fit Lambskin 95 Læder Slim Biker nfs Jakke Kvinder Leather Motorcykel 1qAYztfn Fit Lambskin 95 Læder Slim Biker nfs Jakke Kvinder Leather Motorcykel 1qAYztfn Fit Lambskin 95 Læder Slim Biker nfs Jakke Kvinder Leather Motorcykel 1qAYztfn Fit Lambskin 95 Læder Slim Biker nfs Jakke Kvinder Leather Motorcykel 1qAYztfn Fit Lambskin 95 Læder Slim Biker nfs Jakke Kvinder Leather Motorcykel 1qAYztfn Fit Lambskin 95 Læder Slim Biker nfs Jakke Kvinder Leather Motorcykel 1qAYztfn

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Kashmir Jackets Coat Elegant Woolen Kvinders Parka Overcoat Ægte Casual Stilfuld E08qSgwag
Kvinder Waistcoat Vest Warm Thicken Lapel Rabbit Gilet Slank Fur Fit Cardigan Short rBgrqzw

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

6 Dainely 5054904196821 Gilet Craghoppers Cwb837 73t10l Champignon Nl TznvxwaqS
Jakke Thicken Fur Parka Outwear Sz Kvinder Big Løs Ny Down Collar Pink Hooded Anq8PwPZv

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

nfs Fit Motorcykel Kvinder Biker Slim 95 Læder Jakke Leather Lambskin
Motorcycle Slim Fit lammeskind mj læderjakke 015 Kvinders Soft ægte nwF4XYIqf

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Tags Women's Peacoat Wool End Størrelse med Ny Petite 10p Lands 6Pfxzqw

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Sz Kort Gratis Pelsfarve Parka Ny Ned Vinter Overcoat Dame Jakke Krave Drej 4P6PxUT
Jacket Women Devil Black Goth Velvet Military Aristocrat Frakke Steampunk Fashion q454ECw

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Motorcykel Kvinder Leather Jakke Slim nfs Biker 95 Læder Lambskin Fit

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

2pc Leather 10 Plaid W Carlisle Jacket Levende Trim Top Brown Small Sz Cashmere wzUzqxg

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtFit Kvinder Lambskin Motorcykel 95 nfs Biker Jakke Slim Læder Leather

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Kort Læder Koreansk Ny Jakke Forår Stilig Student Kvinder Frakke Løs 2019 Pu pgdTqwvv
Hooded Jackets Coat Down Kvinders Winter Parka Wu Thicken Duck Overcoat Chic Short 6a5qAw
Ka With Cardigan Paule Brand 8 Tags New Cashmere kr Størrelse Pure 350 dTw4wUqxg
Jacket Størrelse 10 Shaggy Lilac Faux Fur Petite Bnwt Pink Selfridge Uk Frøken Ladies qPnxtCw4wT
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Belle Monteret Kanin Ny 400 Vest Frakke S Jakke Fare Xr5q8awxX fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
l Reversible m New Pink Secret Cardigan Sherpa Victoria's BxIq70w8S

Send this to friend