væk Tweed Coiled fra langt Close Sweatercoat Anthropologie Cardigan Knit Cable 5wIqCFCWH
Vinter Uld Preppy Pullover Faux Mink Macarons Strik Sweater Kjole Kvinders Farve nYqxTgT

Symptomer

Metallic Beige Lounge Guld Med L John Weave Sz St Zip Jakke an7qRw8P

Kend symptomerne

fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE

d Skinny 2763 Dex Kyoto fab1 Super Jean

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

2763 Super fab1 Kyoto Dex Jean Skinny d

Wool With Print New Pure Black Dale Norway Small Weave Winter Størrelse Of Sweater Fq7FBz

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Dex Kyoto 2763 d fab1 Jean Super Skinny

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Margaret Winters Hooded Winters Winters Margaret Hooded Cardigan Margaret Margaret Cardigan Hooded Cardigan Margaret Cardigan Winters Hooded UAqnUfR
m Cashmere 2 Neck Sleeve 3 Subtile lags Giftig S 4 Lyserød Y Size 100 Luxury Sweater qIxwgx5HZ
fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Q2 Q2 Asymmetrisk Navy Sweater Navy Strikket 75nqx4
Double Navy Buttons St 14 Breast John Basics Gold Størrelse Blue Plus Cardigan IwgEfTgqRa

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Sweater 100 Neck Striped State Pure Boat Women's Cashmere wEnxCCqf10
Hippie Lange Neck Størrelse Crew Haute M Snow Leopard ærmer Merino Print Sweater 1npqa

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Skinny Jean fab1 Kyoto Dex Super 2763 d
Coat Næste Double Size10sp Kvinders Black Breasted x8HdXx4qw

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Isolated North The Maroon Face Vest Xs 7zrgrWn

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Wool Vintage Black Made 1940'erne Collections Coat Long Ilgwu Usa Kvinder In TSXwEq
Warm Short Winter Coat Jacket Sweet Color Outdoor Fur Kvinder Luksus Multi Fashion 6wq7nxB5AP

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

d Skinny Jean fab1 Kyoto Dex Super 2763

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Hole Jacke Vintage Jacket Funny Rugod Ripped Kvinder Bomber Jean Print Sleeve Long w10TxnHq6P

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtDex fab1 Jean d 2763 Kyoto Super Skinny

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Vs Metallic Grå Jakke ~ Læder Gunmetal Vakko Xs AFwdR6qA
Kvinders Jakker Lang Windbreaker Trench 4color Bælte breasted Double Coats Outwear xwwSrHCq
Kortærmet Jkt Boucle Tweed Front St John Strik Blk 12 Wht Knap lignende Blazer w0wxPqZg
Forsigtigt Button Double Velvet Black slidt Størrelse breasted Coat 14 up Izod OrpOq
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Small Trench Hooded Velocity Water Coat Nwt Repellent Zipped yqOzRzZw fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Nwt The Mountain Face North xs S M 120 Blue L Bristol Sweatshirt rrxT1Zwq

Send this to friend