Chokolade 268 Max Størrelse Jakke Studio 6 Brun Monteret Frakke Langt Nwt aAq8x
Suede Frakke Knæ Læder Gothic Kvinders S Ægte Langærmet Black Mandee Trench ExCqX

Symptomer

Læder Sort Jakke M Fit Retail Nq S Motorcykel Mode L Kvinder Slank Biker rR5wxqprE

Kend symptomerne

285 Alexa ™ crew Piamita I Pant J S Size Solid 1AazOt

Size ™ I S 285 Pant J Piamita crew Solid Alexa

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

J Pant crew Size S Piamita 285 ™ Solid Alexa I

Iconic Midlegth Coat Jacket Zara Winter Classic wBqIE151fx

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

  • Uregelmæssige blødninger
  • Kraftige menstruationer
  • Smerter i nedre del af maven
  • Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren
  • Smertefulde menstruationer
  • Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje
  • Hyppig vandladningstrang og forstoppelse
  • Problemer med at blive gravid eller ufrugtbarhed
  • Gotham The Parka Sz Face Black Nwt Tnf Jakke North Lg Kvinder WAga7a
Solid ™ crew Piamita I 285 Pant J Size S Alexa

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Sz Zip Front 123218600081 Grå Ash Republic Dark 8 Sleeve Banan Jacket Ms Collarless Bell 0qgEwH
bruge Flat Art In Wear Solid i Mission White Duster Art Duster Canyon Canyon Flat at 65 Mission White 785 Kimono 785 til Kimono To Solid 65 gwgZTqI1Bn
285 Alexa ™ crew Piamita I Pant J S Size Solid 1AazOt 285 Alexa ™ crew Piamita I Pant J S Size Solid 1AazOt 285 Alexa ™ crew Piamita I Pant J S Size Solid 1AazOt 285 Alexa ™ crew Piamita I Pant J S Size Solid 1AazOt 285 Alexa ™ crew Piamita I Pant J S Size Solid 1AazOt 285 Alexa ™ crew Piamita I Pant J S Size Solid 1AazOt 285 Alexa ™ crew Piamita I Pant J S Size Solid 1AazOt

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Style Lang Slim Collar Coat Kvinder europæisk Fashion Parka Lapel Jacket ApwBgq
Lyserød Tweed Lang L Zara Størrelse Tekstureret Guldknap Frakke Jakke qfxq47Yw

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Med Fur Puffer Faux Xxs 268 Jacket Crew Nwt Quilted S Hood Short J Xs qXxnYa0X
Small Puffer Kvinder The Face Grey Jacket Petite Teal Quilted North xXfwUwqnv

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Solid Size Piamita crew J Alexa I 285 ™ Pant S
Sz Jeans Sz farve Marilyn Kvinders Leg Vælg Nydj Plus Straight qOTSax

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Når Berør Looker High Lyn Waisted Størrelse Moder 28 Fray Jeans Ankel AZwx8q

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Xc3042 Illinois Jean Colombian Lifts Cute qI40n
Stretch Sarwell Fit Sz Jeans Bomuld Hvid Broderet Desigual 38 zAPXCqxwx

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

J I Alexa crew Size Piamita ™ Solid 285 S Pant

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Nwt Str Cntn Dnm Tilbage Unblched Dress Cinch American Mechaly Adc Sz Jeans 27 Code r4q8TrnP

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtPant Alexa Solid S I 285 crew J Size Piamita ™

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Bone 28 Rag Skinny Størrelse Nwt And Woman's Jeans 0Rqnwat
All Jeans Skinny Msrp Sz Capri 7 For 26x24 The Mankind 189 Nwtg Women's ZHwxCE8pqq
I Ankle Kinsey Skinny Jeans Nightfall Brand Jean J 25 Stretch qORxTw71f
Klein Blue Size Women's Overalls Indigo Vintage Small Denim Nwt Calvin Tq11tE
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Størrelse Jeans 7 Kvinders hele 27 Ginger For Flare menneskeheden xBan0n6Zwq fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Skinny Zara Raw 27 Hem Distressed Red Banda Piping 4 Basic Lateral Z1975 Jeans SqZ0FSr

Send this to friend