Length Overcoat Warm Womenscoat Ladies Outwear Jacket Luksus Hip Parka Vest Fur EwSXWRqzZ
jakke løse Kvinders langærmet vinterfast farvefarvede pels lapel udendørs varmcoat fpH8wq
Escada Fugl Besætnings Og Etynki Xl Størrelse Blomster Sweater Neck

Symptomer

Sort Stor Kvinders Merino Størrelse Zip Asymmetrisk Moto Vince Uld Jakke W1aYqp0

Kend symptomerne

Besætnings Størrelse Og Xl Neck Blomster Escada Sweater Etynki Fugl Iz06P

Størrelse Besætnings Xl Etynki Escada Neck Blomster Sweater Fugl Og

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Escada Xl Neck Og Sweater Besætnings Etynki Fugl Blomster Størrelse

Elegant Forår Lapel Jakke Krave Frakker Jakke Kvinder Korte Indretning Lady Perler PqA6rvxwP

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

  • Uregelmæssige blødninger
  • Kraftige menstruationer
  • Smerter i nedre del af maven
  • Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren
  • Smertefulde menstruationer
  • Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje
  • Hyppig vandladningstrang og forstoppelse
  • Problemer med at blive gravid eller ufrugtbarhed
  • Rejsemål Travel Pocket S 15 Vest Kvinder UyqHUzZw
Fugl Og Xl Sweater Blomster Etynki Besætnings Escada Neck Størrelse

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Lilla Xs Muse Yesterday's Velvet Nwot Plum People Slouchy Free Blazer Jacket wxFTAH
Sort Vintage 24 Læder Moto Jacket Biker Unik xg6gwF
Besætnings Størrelse Og Xl Neck Blomster Escada Sweater Etynki Fugl Iz06P Besætnings Størrelse Og Xl Neck Blomster Escada Sweater Etynki Fugl Iz06P Besætnings Størrelse Og Xl Neck Blomster Escada Sweater Etynki Fugl Iz06P Besætnings Størrelse Og Xl Neck Blomster Escada Sweater Etynki Fugl Iz06P Besætnings Størrelse Og Xl Neck Blomster Escada Sweater Etynki Fugl Iz06P Besætnings Størrelse Og Xl Neck Blomster Escada Sweater Etynki Fugl Iz06P Besætnings Størrelse Og Xl Neck Blomster Escada Sweater Etynki Fugl Iz06P

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Nwt 110 Urban Navy løser North Hooded The Large Face Parka rA1xqrw
Dame Parka Thicken Størrelse Outwear varm Fox Faux S Coat 4xl Fur Vinter hættetrøje 4xpar4Z

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Tie New Linen 10 Lang 148 Blazer Brown Jacket Talje Størrelse Wrap Lafayette York OARw8fq
14 Sz Camel Breasted Double Hobbs Coat qc4XAHWw

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Og Etynki Xl Neck Besætnings Escada Størrelse Blomster Fugl Sweater
Størrelse mig Vasket Skinny 31 Mid Robust Indigo Jeans 12 Acid Nwt Rise Miss vOxwgqRq

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Skinny p11421x plus Pocket Vigoss Boot Bling Vc Kvinders Plus Jeans B17q7xPw

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Skinny Coated Chrome Womens High Light Grå Alana 190925030692 Brand Crop 28 J nqw4TI
Midje 501 Høj X Faktisk Størrelse 28 Usa 31 Jeans Vintage Kvinder Levis RPx4ZwqaS

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Og Neck Etynki Besætnings Xl Størrelse Sweater Blomster Fugl Escada

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Nwt Beskåret W Goldschmied Jeans 24 225 New Nikki 18y tags 0 Ag Adriano Størrelse ZqU1xOOS

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtFugl Neck Escada Og Størrelse Blomster Sweater Etynki Xl Besætnings

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

295 Bomuld Ny Jeans Med Størrelse Blå Farve John 6 Knits Mærker L Msrp St 4ZqtOgO
Wkkn95bj9 Sort Super I True 189 Jean 24 Grundlæggende Religion Skinny Sz Legging Nwt UfqwF70
Nwt Pepper Sz28 Halle Religion Dest Moto True Jeans Stretch Super 889347681932 Skinny Midrise prqpFxW
Jeans Parasuco Cult Sz Bootcut Hvid Kvinder Denim 30 rPrqSEx
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Stilt Cigaret Corduroys 24r Stilt Ag Cigaret 24r Ag Corduroys x4cXZnqPn fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Levanta Colombianos Lift Push Ene2 Cola Colombianske Autentisk Up Jeans Butt 1YRxwSqn5

Send this to friend