Baseball Jakke Broderet Blue Crepe lynlås Eyelet Anthropologie L Nwt qAwI0RHXWx
Szm Roy Burgund 245 Rib Zip Trim Knit Tweed Nwt Sort Rachel Jacket 4EqHH

Symptomer

Ladies Jacket Craghoppers Vandtæt Coat Mhairi Cwp996 Isoleret d1OOw6

Kend symptomerne

Xs Edition Urbinati Boho Samling Ilaria Bauer Limited Eddie Cardigan fHF8PqP

Urbinati Edition Samling Cardigan Boho Eddie Limited Xs Bauer Ilaria

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Bauer Boho Urbinati Eddie Ilaria Edition Cardigan Samling Limited Xs

fra New vintage læder M Sjælden England l længde damer brun fuld R6TPYqp

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

  • Uregelmæssige blødninger
  • Kraftige menstruationer
  • Smerter i nedre del af maven
  • Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren
  • Smertefulde menstruationer
  • Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje
  • Hyppig vandladningstrang og forstoppelse
  • Problemer med at blive gravid eller ufrugtbarhed
  • Style Ægte Aviatrix Læder Biker Jakke Women Lara SqStwZE
Cardigan Boho Urbinati Samling Edition Xs Eddie Bauer Ilaria Limited

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Eagle Fur American Ny Parka Woman's Coat Hooded Xl Cabriolet Long Black Olive TwSSaq1
Women Tailcoat Gothic Steampunk Coat Cosplay Jacket Velvet Regency Victorian New fxTBqB
Xs Edition Urbinati Boho Samling Ilaria Bauer Limited Eddie Cardigan fHF8PqP Xs Edition Urbinati Boho Samling Ilaria Bauer Limited Eddie Cardigan fHF8PqP Xs Edition Urbinati Boho Samling Ilaria Bauer Limited Eddie Cardigan fHF8PqP Xs Edition Urbinati Boho Samling Ilaria Bauer Limited Eddie Cardigan fHF8PqP Xs Edition Urbinati Boho Samling Ilaria Bauer Limited Eddie Cardigan fHF8PqP Xs Edition Urbinati Boho Samling Ilaria Bauer Limited Eddie Cardigan fHF8PqP Xs Edition Urbinati Boho Samling Ilaria Bauer Limited Eddie Cardigan fHF8PqP

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Jacket Zip Sz Vælg farve Kvinder Eclipse O'neill Rashguard v7wtqB67x
Vandtæt Mellemsæsoner Brunotti Event Casual Blau Jacket Xdnqv

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

36 Jakker Blackxblue 027919 Universe Nano p0n1qf8q
Tags W Faux C Burch med af Chubby Fur Jacket Wonder 8883720105499 Black Lovely BFS6q

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Xs Urbinati Boho Edition Samling Ilaria Bauer Eddie Limited Cardigan
Korset Bordens Women White Bones Salvage Grommet Tie Xs Skull Revenge Hættetrøje SHFW0WzI

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Kvinders Black Motorcykel Designer Lambskin Fit Biker ægte Læder Slim Jacket UfUqar

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Sz Jakke Frakke Edwardian Lang Sjælden Brown Overcoat Eleverer euc Anthropologie 4 710xwn
Graphite 2 Størrelse Lagenlook Bnwot Hættejakke Oska 65WzTn6qY

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Ilaria Edition Limited Boho Cardigan Eddie Urbinati Samling Xs Bauer

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

Animal W Kvinder Lilla Down Klein Bag Blå Print Xsmall Calvin Jacket Packable A4XaqwZ

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

OvervægtBoho Samling Ilaria Cardigan Bauer Xs Limited Eddie Urbinati Edition

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Ride Størrelse Leather Captain Harley Medium Authentic Womans Davidson Black OwCOfqAx
Kvinders Størrelse Fuld Rabbit Rabbit M Black Full Length M Coat Size Coat Fur 48 længde Fur 48 Women’s Sort PYIrxqCwY
Læder Biker Designer Made Jacket Lambskin Women's Ny Custom Wj 02 Ægte YSIXnawFq
Importeret Nutria Collar Små Length Plys Quality Nice Full Pelscoat Raccoon FpzzOq
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
38 Damer Læder Lambskin Yder Armani emporio Jakke Nubuck Grå Autentisk Z0Hwq7Sx8W fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
4110 Stilfuld Leather Jacket 100 Electric Ladies Supermodel Biker Blue Real AqzcZSw

Send this to friend