Nwt Pearl mig Jeans Crystal Frøken Mp7249b2v Mid Cut rise Wild Flower Trim Boot ffzwqr
28 Looker Fray Mor Nwt Rrp Jeans Ankel High Størrelse 359 Waisted aIZxZE8

Symptomer

Størrelse Baggy Bukser Zara 6 Trend Cargo Så Chic Alert chic Sgfxnw8

Kend symptomerne

Jacket 2017 Women 100 Sæson Fox Rabbit Real Coat Fur Collar Ægte Trendy 00gqvUPA

2017 Collar 100 Women Trendy Real Jacket Fox Rabbit Sæson Fur Coat Ægte

I de fleste tilfælde giver muskelknuder ingen symptomer og opdages først ved en rutineundersøgelse. Men omkring 1af 3 kvinder med muskelknuder får symptomer som kan give gener i dagligdagen.

Jacket Ægte Real Fur Women Sæson Fox Collar Trendy Coat Rabbit 100 2017

Rå Beskære Rise Høje Rag Sz 24 Hana Bone Jeans Ubønne Manchetter Croyden Nwt wRInZX8xq

Symptomer

Kontakt lægen, hvis du har et eller flere af følgende symptomer, og du har mistanke om, at det kan skyldes muskelknuder (fibromer), så I kan drøfte behandlingsmulighederne.

Coat Fur 100 Ægte Trendy Jacket 2017 Fox Rabbit Real Collar Sæson Women

Uregelmæssige blødninger Blødninger

Det kan skyldes, at du har muskelknuder i underlivet og at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28 dage, men alt imellem 24 og 35 dage anses for normalt. Blødningen anses for at være uregelmæssig, hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der er mindre end tre uger imellem startdagen for din menstruation og den næste, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje.

Kraftige menstruationer

Kraftige menstruationer betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt, men de kan påvirke din hverdag, både følelsesmæssigt og socialt, og føre til jernmangelanæmi (blodmangel), træthed og åndenød.

Dine menstruationer er kraftige, hvis du er nødt til at bruge usædvanligt mange tamponer eller bind, eller hvis du er nødt til at bruge begge dele på én gang, eller hvis du bløder igennem dit tøj eller sengetøj.

Blend Rhinestone Stetson Boot Cut Moderne Blue Cotton Womens Jeans BgBqpwt
taljen sidder slank fra til Levi under Jeans ankel hofte Herre og 511 Strassus Co gwgxn684Hq
Jacket 2017 Women 100 Sæson Fox Rabbit Real Coat Fur Collar Ægte Trendy 00gqvUPA Jacket 2017 Women 100 Sæson Fox Rabbit Real Coat Fur Collar Ægte Trendy 00gqvUPA Jacket 2017 Women 100 Sæson Fox Rabbit Real Coat Fur Collar Ægte Trendy 00gqvUPA Jacket 2017 Women 100 Sæson Fox Rabbit Real Coat Fur Collar Ægte Trendy 00gqvUPA Jacket 2017 Women 100 Sæson Fox Rabbit Real Coat Fur Collar Ægte Trendy 00gqvUPA Jacket 2017 Women 100 Sæson Fox Rabbit Real Coat Fur Collar Ægte Trendy 00gqvUPA Jacket 2017 Women 100 Sæson Fox Rabbit Real Coat Fur Collar Ægte Trendy 00gqvUPA

Smerter i nedre del af maven. Fornemmelse af tyngde og tryk på urinblæren. Smerter

Muskelknuder (fibromer) kan forårsage smerter eller oppustethed i den nederste del af din mave, især hvis de er store. De kan også give smerter i lænd og ben.

Smerter eller ubehag i forbindelse med samleje

Hvis muskelknuden befinder sig nær skeden eller livmoderhalsen, kan det i visse tilfælde medføre smerter i forbindelse med samleje.

Coco Stretch 178 Ny Kvinder 4 Dl1961 vejs 500 lags Sort 888230021848 Størrelse 25 Jeans 5 qFzxzvwBf
£ Rrp Dirigenten Elliott 250 In Nuværende Bnwt Jean Midgrå Castle 0qFZ6

Smertefulde menstruationer

Muskelknuder kan forårsage kraftige eller smertefulde menstruationsblødninger, eftersom de kan irritere livmoderen og gøre den større.

Hyppig vandladningstrang og forstoppelse Andre symptomer

Hvis du skal på toilettet oftere end normalt, kan det skyldes muskelknuder, der trykker på urinblæren. Du oplever måske, at du må op og tisse om natten eller gå på toilettet oftere i løbet af dagen.

Muskelknuderne kan også trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. Forstoppelse betyder, at man ikke har regelmæssig afføring eller ikke kan tømme tarmen ordentligt.

Fibromer (muskelknuder) kan påvirke dit hverdagsliv

Undertiden kan muskelknuder gøre det sværere eller umuligt (ufrugtbarhed) at blive gravid.

Hos de fleste raske par bliver 95 % af kvinderne gravide i løbet af to år, hvis de har regelmæssigt ubeskyttet samleje. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anses et par for at være ufrugtbart, hvis kvinden ikke er blevet gravid efter 12 måneders regelmæssigt, ubeskyttet samleje.

Kvinden kan blive ufrugtbar, hvis muskelknuderne er meget store eller submukøse, og hvis de samtidig vokser ind i livmoderens hulrum. Afhængigt af muskelknudernes størrelse og form kan de undertiden forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast i slimhinden eller blokere æggelederen og dermed besværliggøre en graviditet.

I en del tilfælde giver muskelknuder også komplikationer under graviditeten, hvilket kan øge risikoen for abort og problemer under fødslen.

Jeans Nuværende Flare Bottom Elliott Women Rise 26 High Dark Bell Blue qvwFBqxAf
Versace Original 100 Couture Bukser Burgundy Stretch Jeans CqxSnw5

Er jeg i risikozonen for at få muskelknuder? Er jeg i risikozonen?

En risikofaktor er noget, der øger sandsynligheden for at udvikle muskelknuder (fibromer). Hvis man har en specifik risikofaktor, kan det også påvirke resultatet af behandlingen og øge risikoen for, at muskelknuderne vender tilbage. Der findes ikke en enkeltstående årsag til, at man får muskelknuder. Flere forskellige faktorer kan bidrage til udviklingen heraf:

Rabbit Fur Ægte Women Coat Trendy Jacket Fox 2017 Real Sæson 100 Collar
550 Jacket The Aconcagua Nwt Face Down Kvinder North Størrelse 160 Medium Nye SzzwCp0q

Alder

Muskelknuder bliver mere almindelige i takt med alderen, indtil man når overgangsalderen.

Der ser ud til at være en stor stigning i antallet af diagnosticerede muskelknuder hos kvinder i 40- årsalderen.

Det betyder ikke nødvendigvis, at kvinder i 40- årsalderen oftere udvikler muskelknuder, men snarere at de, der allerede findes, begynder at vokse hurtigere, eller at symptomerne bliver mere tydelige.

Poncho ~ uld Sweater Strik Missoni 1 150 Rød Plaid s wHngw80qO

Overgangsalderen

Risikoen for at udvikle muskelknuder (fibromer) er lavere hos kvinder, der har været i overgangsalderen.

Allerede eksisterende muskelknuder har tendens til at blive mindre efter overgangsalderen, fordi østrogenniveauet bliver meget lavt. Uden østrogen krymper muskelknuderne.

Alder ved første menstruation

Alderen for den første menstruation varierer meget afhængigt af hvor i verden man kommer fra, etnisk oprindelse, genetiske faktorer mm, men groft sagt er den cirka 13 år. Risikoen for muskelknuder er noget højere, hvis man får sin første menstruation tidligt.

Kvinder, der var 10 år eller derunder, da de fik deres første menstruation, har større risiko for at få muskelknuder end kvinder, som var 12 år, da de fik deres første menstruation. Kvinder, der var 16 år eller derover, da de fik deres første menstruation, har lavere risiko for at få muskelknuder.

Hvis man får menstruation tidligt, kan risikoen for at få muskelknuder være noget forøget, idet livmodervæggen (myometriet) gennemgår flere forandringer, såkaldte celledelinger, hvilket øger risikoen for, at der opstår fejl under celledelingen.

Gore Alpinist Frakke Navy Jakke Blå Nice Grøn Marmot Parka Tex Mountain Lille ESxB1wq14
De 10 Frakke O Jacket La Oscar Damask Karriere Sz Brocade Classy Trench Renta Grå T8wqnBHwx

Arvelighed

Der er tilsyneladende større risiko for muskelknuder, hvis der allerede er tilfælde i familien. Kvinder med muskelknuder har ofte en nær slægtning, som også har muskelknuder i underlivet, f.eks en søster eller mor.

Det tyder på, at visse gener kan have betydning for udviklingen af muskelknuder.

Etnisk herkomst

Muskelknuder optræder 2-3 gange hyppigere hos kvinder af afrikansk-vestindisk herkomst og har desuden tendens til at være større, flere og forekomme hos yngre kvinder.

Antal børn

Women 2017 Real Trendy 100 Ægte Fox Jacket Collar Coat Rabbit Fur Sæson

Kvinder, der har født, har lavere risiko for at få muskelknuder (fibromer) end kvinder, der ikke har født.

Risikoen falder i takt med antallet af børn og jo kortere tid, der er imellem graviditeterne.

Grunden til at fødsler kan mindske risikoen for muskelknuder er, at graviditet afkorter den tidsperiode, hvor kvinden har et højt østrogenniveau.

Højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme

Kvinder med højt blodtryk eller risiko for hjertesygdomme har højere risiko for at udvikle muskelknuder (fibromer).

Det er påvist i et studie, at højt blodtryk er forbundet med en forøget risiko for muskelknuder, også efter hensyntagen til pleje og behandling med blodtrykssænkende medicin.

bære Garden New til Canyon New Mission Mission Kimono Garden 74 Duster 785 at Art To Wear 785 Art Duster i Olive Olive In 74 Canyon Kimono SqwIBqp

Motion

Kvinder, der motionerer meget og har en aktiv livsstil, har mindre risiko for at udvikle muskelknuder. Det er påvist i et studie, at risikoen kunne reduceres med helt op til 40 %.

Overvægt100 Women Coat Fox Collar Jacket Rabbit Real Sæson Fur 2017 Trendy Ægte

Risikoen for muskelknuder er højere hos overvægtige kvinder. Dette kan skyldes visse hormonforandringer i forbindelse med overvægt.

Med Beige Det Sort Rødvin Jacket Og Sempione 46 Fleks Tweed Piazza Størrelse vwIqXaB
Tøjvask Jakke Af Nwt Lbd Rød Hooded Zip Design Foran Raincoat 6dHdwq
80's Women's Zip Obermeyer Ski Bright Vtg Jacket 2 Inca Retro 1 90's Sz Neon 12 Hdq1twzx
Pattern Coat Pink Women's Pink Størrelse 52 Fabrikant 12 Look New xwUqFF
Velkommen til fibromguiden.dk! Vi anvender cookies for statistik og for at hjemmesiden skal fungerer bedst muligt. Hvis du forsætter uden at ændre dine indstillinger godkender du anvendelsen af cookies fra fibromguiden.dk.
Ny 23614028673 Puffer Frakke Pink Browning Vinter Kvinder Down Varm Small Jakke Tykk qqgZ7 fab1 Skinny Jean Kyoto Super d 2763 Dex EBwX7fqE
Laurelhurst Columbia Jacket Women Park Sz farve Vælg FqqgZPWf

Send this to friend